ASPB Erkend schoorsteenveegbedrijf
1
2
3
  • Eerste slide
  • Tweede slide
  • Tweede slide
Home Schoorsteen

schoorsteenvegersfeest

De ‘Internationale schoorsteenvegerbijeenkomst’ die sinds 1981 het eerste weekend van september plaatsvindt in Santa Maria Maggiore in Valle Vigezzo in Noord Italië, is elke keer een happening in dat dal waar iedereen zo gelukkig lijkt te zijn waarom iemand anno 1838 als jongen van vijftien jaar uit het dorpje Druogno is weggelopen om zijn geluk in Holland te zoeken.

Lees meer: schoorsteenvegersfeest

 

ASPB

Waarschuwing - Niet aangesloten ASPB bedrijven en advertenties!

Er zijn bedrijven die op hun drukwerk vermelden: “Aangesloten bij HBA” of “Erkend door SBAO, behaald bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond” of teksten die hierop lijken.

Lees meer: ASPB

 

SafeClick

De SafeClick Attachments zijn de verschillende veiligheidsmiddelen die de gebruiker aan de SafeClick Basics vastklikt voor optimale veiligheid en werkgemak. FastProtect biedt SafeClick Attachments voor individuele en voor collectieve valbescherming. Het laatste heeft betrekking op langdurige werkzaamheden in teamverband.

Lees meer: SafeClick

 

Schoorsteenvegen

Veel mensen staan niet of nauwelijks stil bij het feit dat een schoorsteen onderhoud nodig heeft. Zo zijn er jaarlijks duizenden schoorsteenbranden die veel schade aan woningen veroorzaken. Door het laten vegen van uw schoorsteen verlaagd u de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk. Ook is de trekkracht van uw haard belangrijk.

Lees meer: Schoorsteenvegen

 

Renovatie

Het rookkanaal in uw schoorsteen moet in goede staat zijn. Veel mensen weten dit niet, terwijl dit wel een onderwerp is om bij stil te staan. Zo kan er een lek zijn of asbest aanwezig zijn. Ook kan het zo oud zijn dat veilig stoken niet meer mogelijk is. In zo’n situatie is het inschakelen van Braat schoorsteenveegbedrijf de oplossing.

Lees meer: Renovatie

 

Camerainspectie

Het is van groot belang om te weten hoe goed de conditie van uw rookkanaal is. Om uw rookkanaal zorgvuldig in kaart te brengen is inspectie van een deskundige nodig. Braat werkt met moderne technologie, namelijk camera inspectie. Door deze manier van inspectie krijgt u een goed beeld van uw rookkanaal en worden eventuele gebreken ontdekt.

Lees meer: Camerainspectie

 

Schoorsteenkappen

Unieke resultaten met Firemaster®

Stookproblemen...? Een aantal van de meest gehoorde klachten bij schoorsteenkanalen is een slechte trek. Dat kan bijvoorbeeld komen door veel valwinden en winddruk op een uitmondinggebied. Maar ook regeninslag en rookgasterugslag kunnen het plezier dat u van uw haard hebt ondermijnen.

Lees meer: Schoorsteenkappen

 

Schoorsteenbrand

Schoorsteenbranden kunnen ontstaan doordat onverbrande deeltjes aan de wand van het rookkanaal hechten. Hierdoor ontstaat er een laag dat ook wel creosootlaag genoemd wordt. Bij een temperatuur van ongeveer 500 graden kan deze laag vlam vatten en een schoorsteenbrand is een feit.

Lees meer: Schoorsteenbrand

 

Brandhout

Er zijn verschillende soorten brandhout die bij het stoken van een houtkachel of openhaard gebruikt kunnen worden, ieder met zijn eigen unieke eigenschappen. Wanneer je kennis hebt van deze eigenschappen kun je bewuster vuur stoken en mee plezier beleven aan je vuur.

Lees meer: Brandhout

 

Rieten daken

Bij een rieten dak is het vegen van een schoorsteen van nog groter belang, omdat bij schoorsteenbrand de gevolgen ernstiger zijn. Ook de werkmethode bij rieten daken vergt extra voorzichtigheid en vakmanschap. Door het dak op een juiste manier te beklimmen zorgt Braat schoorsteenveegbedrijf ervoor dat het dak onbeschadigd blijft. Verder is bij een rieten dak een speciale RVS vonkenvanger van groot belang, om te voorkomen dat er vonken op het riet belanden.
 

Werkmethode

Braat schoorsteenveegbedrijf veegt schoorstenen Buitendaks. Dit wil zeggen dat we vanaf de bovenkant van de schoorsteen werken. Hierdoor kan de conditie van de schoorsteen direct worden gecontroleerd. Ook wordt er dan bekeken of de kappen nog goed bevestigd zitten, nesten verwijderd moeten worden en of er nieuwe kappen nodig zijn.
 

Veel gestelde vragen

Kunnen jullie ook mijn schoorsteen vegen?

Jazeker, hiervoor kunt u met ons een afspraak maken.
Het vegen kan gebeuren vanaf het dak, maar ook vanaf de onderzijde.
Hiervoor hebben wij verschillende hulp en aansluitstukken, zodat we zo goed mogelijk de vrijkomende roet kunnen opvangen en wegzuigen.

Lees meer: Veel gestelde vragen

 

Wist u dat..

Wanneer u in het voorjaar of de zomer een brandlucht ruikt in uw woonkamer, het buiten warmer is dan binnen?  Hierdoor heeft de schoorsteen een omgekeerde werking . Dat wil zeggen, de schoorsteen trekt niet, maar blaast. Dit kan overigens ook voorkomen bij mistig en windstil weer.

Lees meer: Wist u dat..

 
Schoorsteenveger aan het werkSchoorsteenveger aan het werkSchoorsteenveger aan het werkSchoorsteenveger aan het werk

Schoorsteenveger aan het werk

Schoorsteenveger aan het werkSchoorsteenveger aan het werkSchoorsteenveger aan het werk

Contact gegevens

Schoorsteenveegbedrijf Braat

Postbus 659
7400 AR Deventer 
Tel: 0570 638010
Fax: 0570 638012
email: info@vegerij.nl
(C)2009 MODDIT